Tien Verschillen

Pochen, opscheppen en overdrijven zit ons in het bloed. Bij Agri Bouwmarkt vinden we onszelf helemaal geweldig en we dragen dit dan ook graag uit. We zijn een superteam met exclusieve kwaliteiten op een ongekend hoog niveau. Concurrenten hebben we niet; zogenaamde mededingers kunnen in de verste verte nog niet in onze schaduw staan.
Tis moeilijk bescheiden te blijven 😉

Dringend verzoek aan alle bezoekers van deze site om bovenstaande boodschap rond te bazuinen. En vertelt u er dan rustig bij dat Agri Bouwmarkt op tenminste tien punten tien punten scoort. Zonder overdrijving:

1: klantvriendelijkheid.
op dit eerste punt zijn we natuurlijk niet uniek maar de bedrijfscultuur is wel dusdanig dat we niet tevreden zijn met een negen

2: voorraadniveau.
vanuit economisch opzicht zijn grote voorraden niet gezond. Hier tegenover vinden we nee-verkoop dodelijk. Ons streven is het voorkomen van teleurstellingen door te zorgen dat u niet misgrijpt.

3: niches.
We opereren niet uitsluitend in de zogenaamde bulkhandel. Ook kleine marktsegmenten worden omarmd waaronder het bestrijden van buxusmot en kippenluizen. Ook zijn we een autoriteit op het gebied van zwembadwaterconditionering en tuinberegening.

4: prijs
de grote vakbroeders schreeuwen om het hardst dat ze voordeliger zijn dan de concurrentie. In de mix van het assortiment zijn ze allemaal 7 – 8 procent duurder dan Agri Bouwmarkt.

5: brandstof
van alle grote aanbieders hebben we vloeibaar gas en recreatiegas in ruime mate voorradig. Campinggaz, Antargas, Primagas, Shell, Cadac, Weber en Benegas.
Ook in wegwerpverpakking

6: vakkennis
ruim negentig procent van ons aanbod steunt op de pijler kennis = macht. Vragen over schimmelziekte, dakbedekking en caviavoer worden adequaat beantwoord.

7: mvo
geen gesjoemel met wet- en regelgeving. Arbo- en BHV-proof. Milieubewuste bijdragen aan Stibat en Wecycle. Onderhoudscontracten op apparatuur, pand en software. Energiezuinige verwarming. Correcte afvalscheiding. Voorkomen van burenhinder. Brandpreventie.

8: personeelsbeleid
aangesloten bij cao voor dhz-branche. Keurige salarisadministratie en pensioenvoorziening. Coulant pauzebeleid. Aandacht voor sfeer, klimaat, werkdruk en persoonlijke ontwikkeling.
Voorkomen van kliekjesvorming of uitsluiting. Veiligheidschoenen.

9: sponsoring
helder en ruimhartig beleid ten aanzien van het actief ondersteunen van lokale initiatieven op sportief, cultureel en maatschappelijk vlak. Financieel en/of in natura.

10: service
de aftersale staat voorop.